Weteringloop

Kamerikse Weteringloop

Op zaterdag 21 april wordt de dertiende editie van de Kamerikse Weteringloop georganiseerd. Ontdek het prachtige Kamerik en zijn omgeving tijdens de recreatieve hardloopwedstrijden en de wandeltochten.

Het hardloop en wandel parcours gaat langs de historische Kamerikse Wetering en door de polders van het Groene Hart. De jeugdlopen, leeftijd 4 t/m 13 jaar, beginnen vanaf 12:15 uur. Het hardlopen voor de senioren, deelnemers vanaf 14 jaar, starten om 13:30 uur voor de 5 en 15 kilometer en om 13:40 uur voor de 10 kilometer.

De deelnemers voor het hardlopen kunnen zich op zaterdag 21 april, tot een kwartier voor de wedstrijd, inschrijven. De tijdregistratie gebeurt elektronisch, met behulp van chips in het startnummer, voor zowel de jeugd- en volwassen lopers.

De wandeltochten zijn 14, 21 en 31 km en zijn uitgezet langs de Kamerikse Wetering, de Grechtkade, de Oude Rijn en het omringende poldergebied. De wandelaars kunnen zich inschrijven vanaf 8:00 t/m 11:00 uur.

Het inschrijfbureau, voor zowel de wandelaar als de hardlopers, bevindt zich in de basisschool de Wijde Blik aan het Overstek 1, 3471 EJ te Kamerik. Er zijn kleedruimten, toiletten en horecavoorzieningen aanwezig, maar helaas geen douches. De uitslagen, foto’s en een finishfilmpje komen na afloop op de website. Kijk voor meer informatie op www.weteringloop.nl