StartToRun 2020

Start tot Run; lekker hardlopen in de buitenlucht!

Wil je beginnen met hardlopen of heb je zin om het weer op te pakken?

Doe dan mee met de cursus ‘Start To Run’ bij Runnersclub Woerden. Onder begeleiding van een gediplomeerde hardlooptrainer leer je in zeven weken een half uur aaneengesloten te hardlopen in je eigen tempo.

Naast nuttige informatie over kleding, voeding loophouding en –techniek, levert het je ook een goede conditie en veel gezelligheid op. Lekker actief in de buitenlucht van Woerden en omgeving. We trainen elke zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur vanuit sportpark Cromwijck, clubgebouw De Korf op de Waardsedijk 21.

Stap nu in.

We beginnen op 12 september en eindigen op 24 oktober 2020. Voor nog geen 50 euro krijg je een mooi hardloopshirt, een gids, toegang tot een handige Running Coach© in de Start To Run App en ben je tijdens deze cursus verzekerd lid van Atletiekunie.

De eerste training bestaat vooral uit stevig wandelen en af en toe dribbelen. Dat bouwen we in zeven weken uit totdat iedereen 20-30 minuten aan een stuk door kan hardlopen. Wie door wil gaan krijgt daarna op opstapcursus bij de Runnersclub aangeboden en trainen we naar een eerste wedstrijd toe. Tientallen sporters hebben de cursus afgerond en lopen inmiddels met veel plezier bij de verschillende groepen van de RCW. Ben jij onze volgende hardloper?

Geïnteresseerd?

Schrijf je in via de website van Start To Run

Start To Run voor RCW-leden

RCW leden hoeven zich echter niet via de landelijke website op te geven, maar via een mail naar de Start To Run trainers  Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen, maar krijg dan ook geen gadgets (zoals een t-shirt) van Yakult-Start-to-Run.

Als vervolg daarop geven we binnen de RCW een aanvullende training van 4-6 weken zodat je aan het eind daarvan ongeveer 45 minuten en 5 kilometer aan een stuk door kan hardlopen. Dat is ook gelijk het goede instapniveau voor de D-groep.

Als je al een tijdje niet meer hebt kunnen hardlopen is dit een goede manier om weer in te stromen. We kijken uit naar je komst!