BLESSUREPREVENTIE

Blessurepreventie

Runners Club Woerden biedt drie keer per week looptrainingen aan onder begeleiding van gecertificeerde trainers. RCW heeft blessurepreventie hoog in het vaandel staan. We besteden veel aandacht aan een goede warming up voordat we tot de kern van de training overgaan. Het is van belang om het lichaam goed op te warmen en klaar te maken voor het ‘echte’ werk. Na de training brengen we het lichaam weer tot rust met een cooling down en worden spieren weer op lengte gebracht.

Spierkwartiertje

Elke zaterdag (als het weer het toelaat) geeft de trainer, aansluitend op de training, een spierkwartiertje. Uitleg over de belangrijkste spieren, oefeningen in mobiliteit, coördinatie, kracht en stabiliteit zijn de basis van dit kwartiertje. Mis hem niet!

Zelf doen

Gelukkig kun je zelf ook veel doen om blessures te voorkomen.

  • Advies van Marlies: Trainer Marlies heeft de meest voorkomende blessures op een rijtje gezet en geeft de volgende tips om blessures te voorkomen.
  • Oefeningen van Fysio-Aktief ter versterking van de spieren die je nodig hebt bij het hardlopen.

Fysio-Aktief

Toch kunnen we helaas niet voorkomen dat lopers af en toe geblesseerd raken. Onze leden kunnen voor medisch advies terecht bij onze sponsor Fysio-Aktief. Als RCW-lid kun je bij hen snel terecht voor een behandeling. Neem contact op met Fysio-Aktief Iepenhof 1-c, 3442 GZ Woerden en meld dat je lid bent van Runners Club Woerden.